donderdag 31 juli 2014

Friendship is....

Vandaag heb ik voor jullie een PanPastel kaartje, gemaakt met een nieuwe stempelset die sinds deze week ook in de winkels ligt. De rozen heb ik uitgeknipt en verhoogd opgewerkt op mijn kaartje.


De set bestaat uit zowel bloemen, ranken en mooie teksten. Dit is pas mijn eerste kaartje maar er zitten nog veel meer ideetjes in mijn hoofd met deze stempelset. Later dus meer!


Voor nu weer een fijne dag gewenst en tot de volgende post maar weer!




dinsdag 29 juli 2014

Joy to the world

Jullie hebben hem misschien vast al hier en daar voorbij zien komen. Ik heb voor Dutch Doobadoo weer nieuwe Dutch Shape Art mallen mogen maken en dit keer was dat natuurlijk met het thema kerst. Ik heb zelf een kaart gemaakt met de nieuwe kerstboom mal.


Het vintage plaatje is van Nellie Snellen. Deze heb ik gemat op wat ronde mallen en er wat verbandgaas achter geplakt.


Op de Noor! Design stans Swirl heb ik een bloementoefje gemaakt en een koordje met wat belletjes.  En zien jullie de nieuwe kraft labels van Dutch Doobadoo? Ze zijn al voorbedrukt met witte tekst, is dat niet gaaf? De kaart is afgewerkt met Dutch Paper Art ijskristallen.


Ik ben benieuwd of jullie ook al met kerst bezig zijn. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen toch?


 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



maandag 28 juli 2014

Genuine homemade quality

Dit keer geen kaartje, maar een MDF project. De schort komt uit de Dutch MDF Art collectie van Dutch Doobadoo. Ik heb de basis beplakt met ruitjes papier uit het Noor! Design blokje 6011/0022. Dit is een blokje met ruitjespapier in diverse basiskleurtjes.


Ik heb de randen aan de schort gemaakt met de Martha Stewart Doily Lace pons. De insteekzak op de schort is gemaakt door wat halve cirkels te stansen met een ronde en een scallop Nestabilities stans.

Het stempelafdrukje van Tiddly Inks heb ik ingekleurd met l'Aquarelle van Sennelier. Het kraft label komt uit de collectie Fifties Kitchen van CraftEmotions.


Het recipe kaartje is een digi die ik zelf even gemaakt heb op de computer. Wil je hem ontvangen? Stuur dan maar even een email naar info@noortje-design.nl o.v.v. "recipe". De garde en de spaan zijn van kraft en komen uit een Dutch Paper Art vel.


Zowel de metalen knoopjes als de mes en vork op het schort komen van Hobbyshop Sandra. Dit soort metalen spulletjes kun je het beste even lijmen met een lijmpistool.


De theepot is een Vintage Flourishes stans 6003/0020. Ik vond dit weer een leuk projectje om te maken!



 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



zondag 27 juli 2014

Happy Birthday

Dit keer wil ik jullie graag een verjaardagskaart laten zien die ik gemaakt heb. Op deze kaart mocht dus ook de Noor! Design mal Happy Birthday niet ontbreken. Ik heb deze gestanst uit wit cardstock, vervolgens in 2 delen gesneden en hem nog gemat op het lichtblauwe cardstock. Ik heb hem dus "om een hoekje" achter het vintage plaatje van HobbyVoordelig geplakt.


Het designpapier komt uit het Floral Noor! Design blokje 6011/0013. De randjes heb ik bewerkt met gesso.


Op de Vintage Borders mal swirl 6002/0359 heb ik een toefje bloemen geplakt met daaronder een houten klosje met daarop wat garen.


Het vogelkooitje is een Vintage Flourishe stans 6003/0034.


Het was weer leuk om dit kaartje te maken, op naar de volgende!



 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



zaterdag 26 juli 2014

Colourstock Design Team Dag

Vandaag stond er weer een leuke dag op de agenda, namelijk de eerste Design Team Dag van ons nieuwe Colourstock team. Colourstock is de distributeur van Copics, PanPastel, Molotow makers en meer en wij doen de promotie voor deze merken.


Zoals jullie misschien al vernomen hebben komen er zeer binnenkort weer nieuwe kleurtjes PanPastels uit, o.a. deze 6 kleuren Pearlescents. We hadden Janet Blaauw voor deze dag gevraagd een workshopje voor te bereiden voor het team. Het werd deze leuke tag. Dus we konden aan de slag!


Als basis mochten we eerste een ondergrondpapier bewerken met de PanPastels in de nieuwe kleurtjes. Ik heb gewerkt met meerdere kleuren door elkaar. De nieuwe PanPastel blender zorgt voor een mooie overloop van je kleuren.


Als je klaar bent eerst fixeren. Vervolgens je papier insmeren met ModPodge en hier tissuepapier (eerst beetje optrommelen) overheen plakken. Droog blazen met een heattool. Of wachten... maar zoveel geduld heb ik niet.


Vervolgens plak je hier weer wondgaas overheen, ook willekeurig en dit plak je ook weer vast met een flinke laag ModPodge.


Als ook dit droog is geef je dit hier en daar ook weer een kleurtje met PanPastel. Kies voor kleuren die contrasteren met je ondergrond voor het mooiste resultaat.


Knip vervolgens een labelvorm uit hetgeen je gemaakt hebt.


Plak vervolgens over je label een uitgestanst honeycomb patroon. Neem uitgestanste blaadjes en rolroosjes en ga deze ook een kleurtje naar wens geven met de PanPastel in Pearlescent kleuren. Als je klaar bent ook deze fixeren.


Bouw vervolgens je label op naar eigen idee met de bloemen en de blaadjes.


Ik zelf heb, voor nog wat extra contrast in mijn project, gekozen voor roosjes in de kleur zwart. In het midden van de rolroosjes zit een parel verwerkt.


Thuis heb ik mijn tag nog afgewerkt naar eigen idee en dit is hem uiteindelijk geworden:


En omdat iedereen afzonderlijk in zijn eigen favoriete kleurtjes heeft gewerkt, kregen we heel veel verschillende soorten tags. Kijk eens wat een kleurrijk geheel:


Ik heb nog meer te vertellen over deze leuke Design Team dag, maar dat komt weer in een latere post.

woensdag 23 juli 2014

Bedankt

Vandaag had ik weer zin om een 3D kaartje te maken. En dan doe ik dat natuurlijk met mijn favoriete 3D vellen van Studio Light. Het zijn uitdrukvellen, dus geen knipwerk meer. Het designpapier van het kaartje komt uit het Noor! Design papierblok Shabby Chic.


Op dit kaart heb ik de Noor! Design stans Bedankt gebruikt. Deze heb ik vervolgens nog een keer gemat op wit cardstock zodat de tekst nog wat beter uitkomt.


Ik heb ook mijn favoriete blauwe Noor! Design mal 6002/0147 gebruikt. Uit zwart cardstock gestanst komt hij extra mooi uit.


Onderaan de kaart de nieuwe Vintage Border stans 6002/0365. De kaart is verder afgewerkt met Dutch Paper Art gelazerde hartjes en een mold gemaakt van luchtdrogende klei.


 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop: