zaterdag 26 juli 2014

Colourstock Design Team Dag

Vandaag stond er weer een leuke dag op de agenda, namelijk de eerste Design Team Dag van ons nieuwe Colourstock team. Colourstock is de distributeur van Copics, PanPastel, Molotow makers en meer en wij doen de promotie voor deze merken.


Zoals jullie misschien al vernomen hebben komen er zeer binnenkort weer nieuwe kleurtjes PanPastels uit, o.a. deze 6 kleuren Pearlescents. We hadden Janet Blaauw voor deze dag gevraagd een workshopje voor te bereiden voor het team. Het werd deze leuke tag. Dus we konden aan de slag!


Als basis mochten we eerste een ondergrondpapier bewerken met de PanPastels in de nieuwe kleurtjes. Ik heb gewerkt met meerdere kleuren door elkaar. De nieuwe PanPastel blender zorgt voor een mooie overloop van je kleuren.


Als je klaar bent eerst fixeren. Vervolgens je papier insmeren met ModPodge en hier tissuepapier (eerst beetje optrommelen) overheen plakken. Droog blazen met een heattool. Of wachten... maar zoveel geduld heb ik niet.


Vervolgens plak je hier weer wondgaas overheen, ook willekeurig en dit plak je ook weer vast met een flinke laag ModPodge.


Als ook dit droog is geef je dit hier en daar ook weer een kleurtje met PanPastel. Kies voor kleuren die contrasteren met je ondergrond voor het mooiste resultaat.


Knip vervolgens een labelvorm uit hetgeen je gemaakt hebt.


Plak vervolgens over je label een uitgestanst honeycomb patroon. Neem uitgestanste blaadjes en rolroosjes en ga deze ook een kleurtje naar wens geven met de PanPastel in Pearlescent kleuren. Als je klaar bent ook deze fixeren.


Bouw vervolgens je label op naar eigen idee met de bloemen en de blaadjes.


Ik zelf heb, voor nog wat extra contrast in mijn project, gekozen voor roosjes in de kleur zwart. In het midden van de rolroosjes zit een parel verwerkt.


Thuis heb ik mijn tag nog afgewerkt naar eigen idee en dit is hem uiteindelijk geworden:


En omdat iedereen afzonderlijk in zijn eigen favoriete kleurtjes heeft gewerkt, kregen we heel veel verschillende soorten tags. Kijk eens wat een kleurrijk geheel:


Ik heb nog meer te vertellen over deze leuke Design Team dag, maar dat komt weer in een latere post.

2 opmerkingen: