donderdag 6 december 2018

Eerste schoolreisje

(onderaan dit bericht overzicht met gebruikte materialen)

Dag allemaal,

Ik ga jullie vandaag in een korte tutorial met uitleg laten zien hoe je een schattig ieniemini boekje maakt met de nieuwe Dutch Doobadoo mal Pocket Pages. Trek als eerste de basis van de mal over op cardstock en knip uit.


Ril de juiste randen en vouw ze goed door met een vouwbeen. Vervolgens ga je alle vakjes aankleden met designpapier. Je kunt aan de binnenzijde dus de halve vakjes met de halve cirkels overslaan. Hier gaan we namelijk pockets van maken.


Plak op de bovengenoemde stukjes boven en onder een stukje tacky tape van 3 mm.


Vervolgens plak je de pockets dicht zoals op deze foto.


Nu ontstaat dus een pocket in je boekje (op 3 plaatsen) en hier kun je weer een leuk label insteken. Vandaar dus de naam Pocket Page mini album. De labels die ik erin gestoken heb zijn cardstock uit formaat 5 x 5 cm en deze beplakt met designpapier of een foto.


Ik heb fotos geprint met mijn Canon Selphy printer. Als je in de app van Becky Higgins de staande layout kiest waarop 6 foto's kunnen dan zijn de formaatjes precies goed voor in dit boekje.


Pimp de rest naar eigen idee en gebruik hier voor labels uit de speciale labelvellen en kleine stansjes van banners en bijvoorbeeld bloemetjes. 


Ik heb mijn album afgewerkt met nog wat persoonlijke teksten die ik zelf geprint heb op de computer. 


En dan nu nog even wat fotos van hoe je het album in elkaar vouwt tot een mooi klein mini pakketje.


Vouw eerst de zijflapjes naar binnen. Ik heb deze dus aan de achterzijde ook nog beplakt met designpapier en fotos.


Vouw je boekje vervolgens van onder naar boven op.


En voila, zo heb je een mini boekje op mini formaat 7 x 7 cm.


Ik hoop dat ik jullie weer mocht inspireren met deze leuke nieuwe mal van Dutch Doobadoo. Bedankt weer voor jullie bezoekje aan mijn blog en graag tot een volgende keer!


   

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct doorgelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

1 opmerking: