donderdag 3 november 2016

Swappen, hoe werkt dat nou?

(onderaan dit bericht overzicht met gebruikte materialen)

Dag allemaal,

Het is alweer dik 2 jaar geleden dat wij met de Noor! meisjes de hype ATC kaartjes maken weer nieuw leven ingeblazen hebben. We zijn toen ook een speciale Noor! Design ATC Facebook groep gestart. Inmiddels heeft deze groep al dik 1.300 leden en wordt daar naar hartenlust geruild en geswapt!Jullie hebben de term vast wel eens gehoord: ATC kaartjes! Maar wat zijn dat nou? Een artist trading card (ATC) is een miniatuur kunstwerkje! Het concept van ATC is bedacht voor een Zwiterse kunstenaar uit Zurich. Vanwege de hoge kosten voor het maken van een catalogus van zijn kunst, maakte hij in 1997 1200 ATC kaartjes met de hand. Hij gaf deze weg ter promotie van zijn eigen werk. Later ontstond er een ruilhandel in dit soort kaartjes en ging het idee al gauw de hele wereld over.

A = Artist
Dit kun je letterlijk zien als zijnde artiest

T = Trading
Het ruilen dus, deze kaartjes mag je niet verkopen maar alleen weggeven of ruilen

C = Cards

De kaartjes hebben het formaat van de amerikaanse voetbalkaartjes en wel 64 x 89 mm

Je kunt echt met alle kaartenmaaktechnieken die er maar zijn op zo’n ATC kaartje aan de slag. Daar zijn geen regels voor. Je kunt er op tekenen, schilderen, stempelen, borduren, 3D knippen, schrijven enz. Kaartenmaaksters en scrappers als jullie kunnen ook hierin dus vast hun ei kwijt. Niets moet en alles mag. De enige voorwaarde is het formaat waar je je aan moet houden.

Voor onze leden in de groep bedenken we ook iedere maand een thema voor een swap. Swap staat voor het ruilen van kaartjes.

Het thema voor de maand november is:En wisten jullie dat we bij Noor! ook een hele leuke collectie papierblokjes hebben voor het maken van ATC kaartjes? Het formaat van het papier is 60 x 85 mm, zodat je ze precies kunt matten op een cardstock ATC kaartje van 65 x 89 mm. Handig toch?


Dit is mijn bijdrage voor de ATC swap van de maand november. Maak in dit thema 4 ATC kaartjes en stuur ze voor eind november naar ons op. De enige voorwaarde voor de ATC kaartjes is dat er tenminste iets van Noor! Design gebruikt moet zijn op je kaartjes. Wij zullen bij Noor! Design zorgen dat je dan begin december 4 ATC kaartjes terug krijgt. 
Stuur je kaartjes op inclusief een gefrankeerde envelop met daarop je eigen naam en adres naar:

Noor! Design B.V.
Postbus 12
5165 ZG Waspik

Alleen als er voldoende postzegels op je retourenvelop zitten krijg je ook 4 ATC kaartjes terug. Is dit niet het geval dan doen je kaartjes helaas niet mee.


Ik hoop dat diegenen die het fenomeen ATC kaartjes nog niet kenden ook eens de stoute schoenen aantrekken en meedoen met deze ruil! 


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten