maandag 31 maart 2014

Vogeltjes

Vandaag heb ik weer eens een ander kaartje voor jullie dan jullie van mij gewend zijn. Ik heb als basis papier uit het nieuwe Noor! Design papierblok Wood Texture gebruikt, op een witte basiskaart.


Vervolgens heb ik een scallop cirkel gestanst met een nestabilities stans en deze in het midden op mijn kaart geplakt. Daar weer een kleinere ronde nestabilitie op gelegd en een cirkel, dus een doorkijkgat uit de kaart gesneden.


Vervolgens heb ik op een vel mica, met Stazon Opaque inkt, een afdruk gemaakt met de tak met vogels uit mijn nieuwe Noor! Design stempelset 6410/0067. Stazon inkt leent zich prima om te stempelen op mica sheets, dit in vergelijking met andere inkten die dus nat blijven op mica.
Dit vel mica heb ik vervolgens achter mijn venster in de kaart geplakt.


Zo heb je dus een doorkijkvenster. De kaart is afgewerkt met wat bloemen en wat lint. Meer vond ik op deze kaart niet nodig.


Aan de binnenzijde van de dubbele witte kaart heb ik nog een vel kraft papier geplakt zodat de gestempelde witte vogels iets beter te zien zijn wanneer de kaart dicht is. Ik hoop dat ik jullie met dit kaartje weer heb mogen inspireren tot het maken van weer eens wat anders!


 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



woensdag 26 maart 2014

Nog een vogelkooitje

We hadden jullie met het Dutch Doobadoo Design Team al verschillende vogelkooitjes laten zien. Vandaag laat ik jullie stap voor stap zien hoe deze mal werkt. Het is dus weer een tekenmal die je eerst overtrekt met potlood op je cardstock.


Omdat ik dit keer een kooitje wil maken met een bredere bodem teken ik hem op deze manier: (zo kan ik de onderste stukjes wat verlengen)


Knip het vogelkooitje langs de buitencontouren uit met een schaar. De binnenste tralies snijd je uit met een mesje.


Ik heb nog een extra stukje wit cardstock gesneden om mijn bodem te verstevigen.


Voor in het kooitje heb ik dit keer een paasei genomen met wat hooi eronder. Dit alles plak je vast met een lijmpistool. De binnenkant van het vogelkooitje heb ik ook nog beplakt met een designpapiertje in een lekkere frisse kleur.



Met wat Nestabilities stansjes heb ik een bodem gemaakt voor mijn vogelkooitje.


Voor op het kooitje gebruik ik dit keer een stempelafdrukje wat ik ingekleurd heb met l'Aquarelle van Sennelier. Plak dit op de voorzijde van je kooitje.


De bodem van je project beplak je ook nog met wat hooi, blaadjes en bloemen. Het kraft label is van Dutch Doobadoo.


De bovenzijde van je kooitje plak je dicht en werk je ook weer af met een leuke strik, blaadjes en bloemen. En dan is dit je eindresultaat:


En zo ziet deze vogelkooi mal eruit. Hij zal vanaf 1 April in de winkels liggen. Aanstaande zaterdag op de demodag bij Harlekino Hobby zijn ze in ieder geval al verkrijgbaar.


Staat dat niet gezellig straks op de paastafel? Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren met die projectje.



dinsdag 25 maart 2014

Love Mail

Ik heb nog een behoorlijk to-do lijstje liggen met kaartjes die ik nog wil maken voor het aankomende weekend. Donderdag geef ik samen met Jenine een demo bij HobbyVision in Rijssen en zaterdag met bijna het hele Noor! Design Team bij Harlekino in Gulpen.


Ik wilde natuurlijk zelf ook nog iets maken met de nieuwe Noor! Design vlinderstans. Bij deze stans zitten ook nog losse vlindertjes en die heb ik ook weer op mijn kaartje verwerkt.


Het stempeltje is een nieuwe van Wild Rose Studio en heb ik natuurlijk weer ingekleurd met l'Aquarelle van Sennelier. Maandag hebben we hier een gezellige kleurmiddag gehad met Diny, Gretha en Jolanda... zeer leerzaam!


Als ik een wat grotere kaart maak, met de Dutch Shape Art mallen, vind ik het altijd wel fijn om ook mijn postcard stempel uit de collectie Sending Messages te gebruiken. Die vult zo lekker op. Het designpapier komt uit een blokje van Studio Light.


En nog even het totale kaartje!



 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



maandag 24 maart 2014

MDF Mini album Love

Goedemorgen allemaal, vandaag wil ik jullie graag weer een MDF mini album laten zien wat ik gescrapt heb. Dit MDF Hartjesalbum is een ontwerp wat ik voor Joy!Crafts gemaakt heb.


Ik heb het boekje eerst helemaal beplakt met papier uit het Noor! Design papierblok Spring 6011/0308. Lieve kleurtjes die ik helemaal vond passen bij mijn babyfoto's van Noor.


Ik wil jullie eerst graag alle dubbele pagina's laten zien:





Ik heb bijna alle foto's uitgesneden met Nestabilities en ze lekker bewerkt met gesso. Verder heb ik in mijn boekje ook een paar maal de nieuwe ronde Noor! Design vlinderstans 6002/0322 gebruikt. Ook deze is prima om te scrappen.


Ik heb door het hele boekje heen ook overal kleine gestempelde vlindertjes gebruikt uit mijn nieuwe Noor! Design Clear Stamp set 6410/0066.


De teksten in het boekje zijn ook gestempeld me diverse Noor! Design stempelsets. De randjes overal wat oud gemaakt met een paper distresser en vervolgens bewerkt met gesso. De mooie rand achter de foto is gemaakt met Noor! Design randstans 6002/0302.


Vooral de teksten uit de Noor! Design Happy Baby set 6410/0032 pasten natuurlijk perfect bij mijn foto's.  De schoentjes zijn gemaakt met stans 6002/0217.


Op deze pagina heb ik ook weer een stansje gebruikt uit de Noor! Design Happy Baby collectie maar dit keer het tasje 6002/0215.


Ook hier weer de ronde vlinderstans.


Ik heb het boekje ingebonden met wit satijnlint en hier ook wat belletjes aan geknoopt.


Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren met mijn boekje. Aanstaande donderdag geef ik samen met Jenine een demo bij HobbyVision en daar kun je dit boekje natuurlijk ook live komen bekijken.



 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



vrijdag 21 maart 2014

Vogelkooitje

Gisteren hebben we een ontzettend gezellige Dutch Doobadoo Design Team dag gehad. We waren dit keer te gast bij CraftEmotions in Ochten, de groothandel die ook onze Dutch Doobadoo artikelen verkoopt. Naast kletsen en lol maken is er natuurlijk ook gewerkt.


Raffaela had voor ons deze leuke workshop voorbereid: werken met de nieuwe Card Art mal van Dutch Doobadoo. Wat wij vooral leuk vonden was het leren werken met natuurlijke materialen... of in de volksmond "de prut van Raff". Het was eenvoudiger dan het leek: lijmpistool erbij en plakken maar!


Wij hebben de bodem van het vogelkooitje wat verbreed en zo kon er een klein kaarsje in het vogelkooitje. Met houten vlindertjes heb ik mijn kooitje verder afgewerkt.


En zo ziet de nieuwe Card Art vogelkooimal eruit. Het is dus ook weer een mal die je op je papier legt, overtekent en uitknipt. Het vogeltje kun je ook weer apart overtekenen en uitknippen.


Deze mal is vanaf begin April verkrijgbaar in de winkels maar je kunt hem nu al als pre-order bestellen bij  diverse hobbywinkels.