zaterdag 22 november 2014

Dutch Doobadoo SOL

Hallo allemaal,

Helaas kon ik aan de SOL van Dutch Doobadoo van afgelopen vrijdag niet meedoen omdat ik naar een verjaardag moest. Ik was om 21.30 uur weer thuis en toen was het feest nog in volle gang. Jeetje wat een drukte weer... zoveel deelneemsters en wat een gezelligheid!

Ik heb de SOL natuurlijk alsnog gemaakt, en dit is mijn bijdrage geworden:


Ik heb als basis wit en grijs cardstock gebruikt en designpapier uit het Noor! Design blokje Winter Wonderland. Om het doosje heb ik een mooi zwart lint geknoopt.


Op het doosje een toefje gemaakt met zwarte bloemen, Noor! Design blaadjes en wat leuke prutjes bij Doe@Ding uit de winkel. Ik lijm alles met een lijmpistool, dan blijft het zeker goed zitten.


Ook op deze creatie heb ik weer een banner gesneden met een Nederlandse kerstgroet van een Noor! Design stempel. En kijk eens hoe lief die strikjes zijn: die komen uit een nieuw Dutch Paper Art vel van Dutch Doobadoo.


De kaart blijft dus op deze manier staan. In het doosje heb ik een Snicker gedaan, maar je kunt er natuurlijk ook snoepjes of chocolaatjes in doen.


En nog even een close up van de nieuwe wantjes uit de collectie Winter Wishes. Ik heb ze na het embossen even in de mal laten zitten en beinkt met een grijze inkt. Het afdrukje komt uit een stansvel van The Hobby House.


Wil jij hem alsnog maken? Dat kan!
Dit is het boodschappenlijstje:

Dutch Shape Art mal 470.713.100


Cardstock 15x15 cm
Cardstock 15x30 cm
Designpapier 15x15 cm
Designpapier 14,5 x 3,5 cm
Designpapier, 2 strookjes 1,8x20 cm
Kleine snoepjes / chocolaatjes
Lintje van 25 cm lang
Ingekleurd stempelafdrukje
Decoratiemateriaal

En dit zijn de hints:


Hint 1
Ril het grote stuk cardstock op 1 cm, 3 cm, 7 cm, 9 cm, 15 cm en 22,5 cm.

Hint 2
Vouw de ril lijnen en maak een doosje van 2 cm hoog en 4 cm breed. Het eerste stukje van 15 cm is de plakrand waar je het doosje tegenaan dicht plakt. Gebruik niet te breed tape. Laat de vouwrand een stukje vrij zodat daar iets kan worden tussen geklemd. Je hebt nu een doosje met een lange flap eraan. De korte kanten van het doosje zijn open.

Hint 3
Teken uit het stuk cardstock 15 x 15 cm de grootste maat mal en knip deze uit, doe dit een maat kleiner dan het designpapier.

Hint 4
Vul het doosje met lekkers. Plak de 2 smalle strookjes rondom op de zijkanten van het doosje overlappend ook op de open zijkanten. Zo sluit je ze dicht. Eventueel even een stukje weg knippen als je en stukje overhoud. Knoop een lintje om het doosje en maak een strik bovenaan.

Hint 5
De flap cardstock die je overhoud vouw je op de ril lijn naar voren. Plak daar het cardstock frame op wat je met de Dutch Doobadoo mal gemaakt hebt. Deze blijft nu staan als je hem tussen het randje van het doosje klemt als een soort easelkaart.

Hint 6
Bekleed het cardstock frame met het frame designpapier. Knip het deel waar je het cardstock frame hebt opgeplakt gelijk met de onderkant van het frame zodat het er netjes uit ziet.

Hint 7
Plak je afdrukje op het designpapier op het frame naar eigen smaak en idee. En versier veder je kaart. Let er op dat je het staande frame niet te vol te plakt want dan word het te zwaar en kan hij niet meer staan.

Heel veel plezier met het maken van de Scrap Online en tot de volgende SOL. Deze staat gepland op woensdag 10 december om 20.00 uur dus noteer deze datum vast in je agenda!


 
 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:2 opmerkingen: