zaterdag 8 november 2014

Believe in the magic

Goedemorgen en weer welkom op mijn blog,

Ik had nog iets op mijn to-do lijstje staan, namelijk de SOL-kaart maken van de laatste Scrap Online van Raff. Handig dat je altijd op het Dutch Doobadoo blog ook achteraf de hints nog even op je gemak na kunt lezen. 

Kon je ook niet meedoen tijdens de sol? En wil je de kaart toch graag maken? Dan is hier het boodschappen lijstje nog even en de hints. 

Boodschappenlijstje:


Dutch Shape Art stencil
Cardstock van 15 bij 30 cm 
Strook cardstock van 7 bij 30 cm 
Cardstock van  15 bij 8 cm 
  3 soorten design papier bij elkaar passend 
mag een paperpad zijn van 15 bij 15 
Ingekleurd uitgeknipt stempel afdrukje 
Tekst stempel 
Evt randpons maar dit hoeft niet 
Spulletjes om je kaart te versieren 


Ook de rolroosjes mogen weer niet ontbreken. Ik heb ze gemaakt uit het designpapier uit het blokje Happy Holidays wat ik ook voor de rest van de kaart gebruikt heb zodat alles precies bij elkaar past. Wat takjes en blaadjes onder de rozen en je kunt een mooi toefje maken. 


Het stempelafdrukje is van Teddy Bo en heeft Marianne weer voor me ingekleurd. Het past perfect bij het designpapier uit het Noor! Design blokje Happy Holidays wat ik gebruikt heb. 


Het project is een wikkelkaart geworden en de banderolle zit er los omheen zeg maar zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Ik heb een blauwe Noor! Design mal als frame gebruikt en hierin een kerstwens gestempeld. Deze tekst komt uit bijgaande Noor! Design stempelset:


En deze, en nog twee andere leuke Noor! Design stempels kun je nu winnen op de Facebook pagina van de Noor! Design webshop. Klik snel op onderstaand plaatje voor meer info:

En voor de trouwe lezers van mijn blog doen we hem weer een keer:


De hints:

 Hint 1 
Leg het cardstock  van 30 bij 15 cm in de breedte voor je. Je kan nu de uiteinden (schulpranden ) van de mal aan de zijkanten (15x15 cm kanten ) omtekenen en uitknippen. Tot na het laatste boogje middenstuk laat je gewoon recht. 


 Hint 2
Meet het midden van de gehele kaart en vouw de schulpranden naar binnen. Of rillen op 7,5 en 22,5 cm u heb je een kaart die in het midden open valt. 2 flappen aan de voorkant met schulpranden, Soort van luikjes. 

Hint 3 
 Teken en knip met behulp van de doobadoo mal passende stukjes design papier voor op je flappen en plak deze vast op de buiten kanten van de flapjes. 

Hint 4 
Snijd stuk design papier van 14,5 x 14,5 en plak deze aan de binnenkant van de kaart.

Hint 5 
Teken en knip op een stukje design papier de kleinste mal uit. Die dit een maat groter op cardstock en plak deze 2 opelkaar 

Hint 6 
Neem de lange strook cardstock  en vouw deze als een wikkel om je kaart heen. Laat een klein beetje ruimte over in t midden, zodat je hem met de kleine net gemaakte vorm dicht kunt plakken met een kiertje ertussen. Dan  past hij net wat beter om de kaart.

Hint 7 
Plak op de vorm van de wikkel je afdrukje en versier deze naar eigen idee. De tekststempel doe je in het midden aan de binnen kant van je kaart. 

Ik wens iedereen nog een fijn weekend!

 

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:3 opmerkingen:

  1. Wat een super leuk kaartje :) Het leuke aan de sol vind ik dat iedereen de hint weer anders interpreteerd haha krijg je toch de meeste variaties die stuk voor stuk schitterend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen