zondag 20 september 2015

Pocket Letter Herfst

Goedenavond allemaal,

We zijn nog aan het nagenieten van een hele geslaagde en beregezellige Dutch Doobadoo Dag bij Noor & Zo gisteren. Graag wil ik jullie het project van de workshop van Joyce en mij laten zien. Met 80 dames hebben we deze Pocket Letter gemaakt in herfst sfeer:


We hebben geprobeerd deze Pocket Letter boordevol techniekjes te proppen en volgens mij was dat aardig gelukt. De basis van de Pocket Letter is gemaakt met 9 kaartjes uit kraft karton (formaat is altijd standaard 64 x 89 mm) en daarop hebben we het designpapier uit de speciale ATC blokjes van Noor! Design gebruikt. We hebben gekozen voor het blok Wood Textures. Deze papiertjes zijn al precies op maat zodat je ze direct kunt matten op een standaard formaat ATC kaartje. 


Uit wit cardstock hebben we de Dutch Shape Art mal paddestoel van Dutch Doobadoo getekend en geknipt. Vervolgens uit rood papier nog het hoedje van de paddestoel getekend en geknipt. In de collectie Dutch Mask Art stencils van Dutch Doobadoo zit een heel leuk stencil met bubbles. Dit kun je ook perfect gebruiken om de stippen op je paddestoel te maken. 


Techniekje twee uit deze workshop was een gestanst hedera blaadje uit de Noor! Design collectie Autumn. Gestanst uit gewoon wit cardstock en vervolgens helemaal zelf op kleur gemaakt met distress inktjes in de kleuren: barn door, dries marigold en forest moss. Als je dit gedaan hebt geef je de nerfjes van het blad nog een extra accent met glossy accents. Dit droogt aan de lucht. Zo lijkt het net of er dauwdruppels op je blad zitten. Deze producten samen hebben we voor jullie in een weekaanbieding gegooid. 


Techniekje 3: de Noor! Design paddestoelenrand opgebouwd in verschillende kleurtjes. We hebben de rand 3 x gestanst uit wit, rood en groen cardstock. Vervolgens bouw je hem op volgens de foto. De witte stippen op de kleine paddestoelen zijn gemaakt met een Molotow marker. 


Het leuke hertje wat je ziet en ook de bomen, komen uit een Dutch Paper Art vel. Jaap van Dutch Doobadoo was zo lief om alle 80 dames op onze workshopdag dit vel te sponsoren. Dank!!!


Naast dit vel Dutch Paper Art heeft Dutch Doobadoo nog heel veel leuke andere designs die ook prima te verwerken zijn op Pocket Letters. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het huisje en de spin die ik gebruikt heb. 


De steentjes komen uit een Dutch Softboard Art vel. Je kunt ze uitdrukken en los opplakken. We hebben de randjes nog wat aangezet met distress inkt voor een vintage look. 


En hier nog even een kleine sfeerimpressie van de workshoppende dames:
Zoooo.... dat was een lange blogpost, mijn verhaaltje is uit! ;-)
Iedereen nogmaals heel hartelijk dank voor jullie komst naar de Dutch Doobadoo dag en tot snel! 

 

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct doorgelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)Geen opmerkingen:

Een reactie posten