vrijdag 30 maart 2018

Spring

(onderaan dit bericht overzicht met gebruikte materialen)

Hallo allemaal,

De klok is weer verzet, dus 's avonds is het weer lekker langer licht. Eindelijk voorjaar!
Ik vind het dan ook weer een feestje om voorjaarskaarten te maken.


De basis voor deze kaart is een Dutch Shape Art mal van Dutch Doobadoo. Het designpapier komt uit de set Falling Leaves, dit is eigenlijk een herfstset maar deze is ook perfect voor voorjaarskaartjes.


Op het leuke uithangbord heb ik een tekst SPRING gemaakt met een tekst uit een Dutch Paper Art vel. Dit zijn gelazerde vellen papier waar je de teksten uit los kunt snijden en zo kunt gebruiken op je kaart.


Ook ons vriendinnetje Barbara komt natuurlijk weer voorbij op dit kaartje. Dit keer is ze samen met vriend Bram. Met de Man Ami set kun je dus zowel een mannelijk als een vrouwelijk schaapje maken.



   

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct doorgelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

 

 



zondag 18 maart 2018

Bergen aan Zee

Goedemorgen allemaal,

Ik heb de afgelopen week weer heerlijk zitten scrappen. Als basis heb ik een MDF boekje met tabs genomen van Dutch Doobadoo. Het is een leuke herinnering geworden aan een paar daagjes Bergen aan Zee.


Het mooie designpapier is van Kaisercraft uit de collectie Pen & Ink. Combineer dit met linnenkarton achter je fotos. Mat je foto's eerst op wit cardstock zodat ze wat meer uitgelicht worden.


Bij dit papier is het tof om je foto's in sepia af te drukken met je Selphy printer.


De teksten heb ik zelf geprint vanuit Word en uitgeknipt. Maak er een doodle randje omheen met een multiplier.


Ik heb het boekje aangekleed met de bijpassende Collectables sets met die-cuts.


We hebben bij Noor & Zo een leuke scrapkit Pen & Ink gemaakt om dit leuke boekje te maken.


Het boekje staat nu bij ons in de winkel en daar kun je hem natuurlijk komen bekijken. We hebben uiteraard ook de Scrapkits nog ruim voldoende op voorraad.

   


woensdag 7 maart 2018

Eet smakelijk!

Goedemorgen allemaal,

Ik ben weer eens lekker aan het kliederen geweest met de zwarte gesso van Dutch Doobadoo.


Als ondergrond heb ik het MDF schortje van Dutch Doobadoo gebruikt. Breng eerst met een Dutch Maak Art stencil je reliƫf aan met de Dutch Doobadoo structuurpasta. Verf vervolgens heel je MDF s schort zwart met de gesso.


Hierna ga je je mixed media project opbouwen. Dit kan met van alles zijn. Ik heb bij deze schort gekozen voor een plastic vork en mes, ongekookte pasta zoals tagliatelle en vlinderpasta. En verder gezocht in mijn rommeltjes naar knoopjes, bloemen, bierdopjes enz. Het maakt niet zoveel uit welke kleur het heeft want daar zie je vervolgens toch niks meer van. Plak alles goed vast met je lijmpistool en maak een mooie compositie.


Ben je helemaal klaar en is je zwarte gesso goed droog ga dan accenten aanbrengen met de Gilding Wax. Doe dit door de wax op je vinger aan te brengen, eerst even afdeppen op een stukje keukenrol en vervolgens met je vinger over het project te gaan. Niet te hard drukken want je smeert het al gauw "vol".

Ik heb van dit project ook een filmpje gemaakt en dat staat intussen op het Noor & Zo You Tube kanaal:



Je vind daar ook een link naar alle materialen die ik gebruikt heb.
Ik hoop dat ik jullie weer mocht inspireren en veel kliederplezier gewenst!


   


zaterdag 3 maart 2018

Tis the season

(onderaan dit bericht overzicht met gebruikte materialen)

Dag dames,

Ik had deze week eindelijk tijd om mijn mini album voor Noor af te maken met foto's van haar erste kerstviering op school.


Het boekje heb ik gemaakt met het Kaisercraft papier Mint Wishes en het bijbehorende setje collectables met die-cuts. Daisy heeft me geleerd hoe ik die leuke frutsels aan mijn boekje kon maken. Dit zal ik ook binnenkort in een productpraatjes aan jullie laten zien.


In het boekje heb ik ook nog wat persoonlijke teksten gemaakt die ik zelf in Word getypt en geprint heb. Strookjes uitknippen, opplakken en een doodlerandje er omheen.


De basis is een MDF boekje van Dutch Doobadoo. Het heeft meerdere pagina's in variƫrende formaten.







En dit is de achterzijde van mijn boekje, ook al deze leuke teksten zitten n het papier.


Ik hoop dat ik jullie weer mocht inspireren met dit boekje. Tot een volgende keer maar weer!

   

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct doorgelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)