maandag 2 juni 2014

Noor en mama

Nieuw deze maand bij Dutch Doobadoo is o.a. het MDF palet. Ik was geïnspireerd om dit model te ontwerpen voor Dutch Doobadoo omdat ik al helemaal in mijn hoofd had hoe je dit kon gaan pimpen in mixed media stijl. Ik kon dan ook niet wachten tot ik hem in mijn handen had.


Ik heb eerst het palet wit gemaakt met gesso. Mocht je net als ik weinig geduld hebben dan leg je gewoon je heattool naast je. Kun je alles direct droog blazen en meteen door.

 

Vervolgens heb ik met structuurpasta en een mask stencil traanplaat van Dutch Doobadoo hier en daar wat hoekjes aangezet.


Er zijn zoveel leuke potjes en flesjes van diverse merken waarmee je je project op kleur kunt maken maar ik heb het vandaag gewoon gedaan met een bruine tint PanPastel. Breng wat PanPastel gaan op je spons en ga hiermee over je structuurpasta. Ook de klei is aangezet met PanPastel.


Dan zijn er verder deze maand weer 2 nieuwe vellen Dutch Softboard Art uitgekomen bij Dutch Doobadoo: 1 met dakpannetjes (hier gebruikt) en ook nog 1 met steentjes. Scheur hier eenvoudigweg een stukje vanaf en plak het met een lijmpistool op je project. Je kunt de kleur zo laten maar ik heb ervoor gekozen om ook het softboard wit te maken met gesso.


Veel mixed media canvassen worden helemaal "dicht" geschilderd met gesso. Ik persoonlijk houd van wat meer subtieler en breng alleen hier en daar wat likjes gesso aan om alles toch een geheel te laten worden.


Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren met dit project. De MDF palletjes liggen sinds vorige week alweer in de winkels!4 opmerkingen: