maandag 24 februari 2014

Happily Ever After

Vorige week heb ik een erg gezellige workshop gevolgd bij Nicole Dieltjes. Zomaar om eens gezellig een dagje weg te zijn en wat leuks te maken omdat het er thuis toch heel vaak niet van komt door drukte.  Op de planning stond het pimpen van een leuk houten doosje in de vorm van een hart.


Ik had thuis al in mijn hoofd dat ik dit graag wilde bekleden met het papier uit mijn nieuwe Noor! Design papierblok Wood Texture. Het hout dik insmeren met ModPodge en plakken maar!


De zijkanten heb ik verder lekker plain gehouden zodat je het papier nog goed kunt zien. Ik heb hier alleen de Noor! Design hartjesstans 6002/0253 gebruikt, en deze gestanst uit donkergrijs cardstock.


De bovenkant van mijn doosje mocht natuurlijk wel lekker volgepimpt worden:


Best lastig om van het geheel een foto te maken.... ;-)


Het raampje is gemaakt met een mold en luchtdrogende klei, en hier heb ik wat inka gold op gesmeerd. Het schattige gouden kroontje kregen we ook van Nicole!


Het Magnolia stempelafdrukje is ingekleurd met twinkling H2O.


Op het doosje ook een paar labels verwerkt gestanst met de Noor! Design tag 6002/0285. De randjes beinkt met Memento en hier ook wat tekstjes op gemaakt en een "kusje" met de Noor! Design stempel Sending Love 6410/0040.


En ook mijn favoriete blauwe ovalen Noor! Design mal 6002/0304 mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook het vlindertje is weer gemaakt met een mold en op kleur gebracht met twinkling H2O.


En nog een overzicht met de gebruikte Noor! Design spulletjes:


Nicole super bedankt voor de leuke dag, ik kom graag nog eens terug!!!

zondag 23 februari 2014

Uitgelicht: Kraft Gears

Vandaag lichten we met het hele team van Dutch Doobadoo een vrij nieuw product uit, namelijk de Dutch Paper Art velletjes uit kraft papier met als thema: gears!


En natuurlijk is dit thema zeer geschikt voor het maken van een leuk project voor een man. Vorige week had ik hiermee al een leuk kaartje gemaakt maar ik heb vandaag gekozen voor een MDF Deurhanger van Let's Get Bizzee.


Het MDF heb ik met ModPodge eerst beplakd met het papier van Graphic 45. Vervolgens de randjes netjes weggeschuurd met een schuurblok en vervolgens beinkt. (Hoe dit schuren trouwens gaat leg ik stap voor stap uit in Noor magazine nr. 2 dat begin April verschijnt)


Op de deurhanger heb ik achter de vierkante Noor mal een kraftzakje gebruikt en daar een bingokaartje ingestoken. De strikjes zijn kant-en-klaar en hebben zelfs als een stickertje.


Op de strikjes heb ik weer een kraft gear geplakt.


Het vintage plaatje komt van een vel van Pion Design. De ronde tekststempel is natuurlijk weer van Noor.


Jullie moeten vandaag ook beslist even op het Dutch Doobadoo blog kijken want daar staat nog veel meer inspiratie met de kraft gears. Enjoy!

zaterdag 22 februari 2014

Liefs

Zoals ik jullie op Facebook reeds had laten zien ben ik bezig met het testen van het product l'Aquarelle van het Franse bedrijf Sennelier. Het is een hoogwaardige aquarelverf die ook zeer geschikt is voor het inkleuren van stempelafdrukjes.


En dit is het kaartje wat ik ervan gemaakt heb. Het grote voordeel van l'Aquarelle is dat je met een doosje van 24 kleurtjes echt een onmogelijk aantal kleurtjes zelf kunt maken door de aquarelverf gewoon te mengen. Zo heb ik de kleuren van mijn plaatje dus precies aangepast aan het papier.


Ik heb op de kaart gewerkt met wat zwarte accentjes. Een rondje uitgeponst uit zwart cardstock, hier een tekststempel van Noor! Design op gestempeld met transparante VersaMark inkt, wit embossing poeder erover gestrooid en verhit met de heattool.


Het zwart heb ik ook weer terug laten komen in de tekst "liefs". Dit is een nieuwe Noor! Design stans 6002/0298  die sinds deze week weer in de winkels ligt.

Hij is er dus in 3 verschillende teksten. Het is mooi om hem 2 x te stansen en hier een wit exemplaar onder te plakken dat net iets verspringt.


De bloem is een Noor! Design Silhouette stempel 6410/0046. Deze bos lelies daar is de schaduw alweer in verwerkt zodat jullie geen moeite hebben met kleuren.


En de rand die jullie op deze kaart zien is weer een uitbreiding in de collectors serie blauwe mallen. Ook deze ligt sinds deze week weer in de winkels. De vlinder is gemaakt met luchtdrogende klei en heb ik op kleur gemaakt met Inka Gold.


Mochten jullie op de hoogte willen blijven van l'Aquarelle dan raad ik jullie aan om de Facebook pagina van Sennelier Nederland te "liken". Klik op onderstaand logo om doorgelinkt te worden.



We zullen jullie daar op de hoogte houden van de manier van kleuren en nog veel meer leuks.



We hebben lekker nog een heel weekend voor de boeg, verder niets op de planning dus freubelen maar!

zondag 16 februari 2014

Time to celebrate

Ik heb me vandaag eens uitgedaagd om een herenkaart te maken. Niet mijn favoriete bezigheid, maar het is zo nu en dan toch nodig. Op deze kaart heb ik ook weer mijn favoriete Noor! Design randstans 6002/0260 gebruikt, deze is zo lekker fijntjes en kan altijd overal bij.


Gelukkig zijn er sinds kort van Dutch Doobadoo velletjes met gelazerde gears op de markt, die het leven al een stuk gemakkelijker maken…. ;-)

 

Als basis voor de kaart heb ik natuurlijk weer een Dutch Shape Art mal genomen. Want dan krijg je tenslotte een veel leuker kaartmodel als wanneer je een gewone vierkante kaart maakt.


Als basis voor de kaart heb ik kraft papier gebruikt. Ik heb de Dutch Shape Art mal in verschillende formaten overgetekend en uitgeknipt ook met papier van Graphic 45. Op dit papier zit ook een stoere print met gears.


Het vintage plaatje komt van een vel van Pion Design, dit heb ik gemat op een ovalen scallop nestabilitie en vervolgens natuurlijk nog mijn favoriete ovale Noor! Design mal 6002/0304 erbij gebruikt.


Alle randjes op de kaart van het kaftpapier heb ik overal beinkt met distress. Dus ook het kraftzakje wat ik gebruikt hebt krijgt een beinkt randje voor een vintage look. Ik het zakje heb ik een paar tags gestoken. De eerste gemaakt met de Noor! Design tag stans 6002/0269, ook weer gestanst uit het designpapier van Graphic 45. Daarbij nog een tag met daarop een bingostempel uit de Noor! Design clear stamp set 6410/0029.


Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren met mijn kaartje en ik wens jullie verder nog een fijne zondag!

vrijdag 7 februari 2014

Gefeliciteerd

Ik heb vandaag weer een MDF hartje gepimpt maar weer eens in een heel andere stijl. Met ModPodge heb ik eerst het designpapier op het hart geplakt.


Op het hart heb ook kleine mini hartjes verwerkt van Dutch Doboadoo uit de Dutch Paper Art lijn. Het stempelafdrukje is van Magnolia en heb ik ingekleurd met Copics.


En zie je ook die mooie witte gestanste rand hier op dit hart? Dat is ook een nieuwe van Noor! Design die vanaf eind Februari in de winkels zal liggen.


De deegroller en de aardbeitjes zijn kleine houten figuurtjes. Zoals je hier onder ziet kun je daar ook prima op stempelen.


De Noor! Design rozetstans blijft ook 1 van mijn favorietjes. Ik heb hem ook hier dus weer gebruikt. Bij grotere projecten zoals MDF vult hij prachtig op.


Iedereen alvast een fijn weekend gewenst. Wij zijn morgen met zijn allen in Rijssen bij HobbyVision voor een gezellige demodag. Hopelijk zien we jullie daar!

dinsdag 4 februari 2014

Kom je op mijn feestje?

Na het MDF drieluikje met de foto's van Noor wil ik jullie vandaag nog eens een hele andere toepassing laten zien. Je kunt namelijk met dit MDF heel veel kanten op. Dit keer heb ik hem lekker snoezig gemaakt.


Het papier en de plaatjes die ik gebruikt heb zijn van Wild Rose Studio. De plaatjes zijn al ingekleurd dus dat is hartstikke handig voor als je snel wat leuks wilt maken.


Ik heb van het drieluikje een uitnodiging voor een feestje gemaakt dus daarbij mag uiteraard mijn nieuwe Noor! Design stempelset 6410/0082 niet ontbreken. Het drieluikje is overigens aan elkaar geknoopt met rose kant.


Ook voor dit drieluikje heb ik weer een nieuwe tekststans van Noor! Design gebruikt welke vanaf eind Februari in de winkels zullen liggen.

"Kom je op mijn feestje?", ook deze tekst zit op de nieuwe Noor! Design stempelset 6410/0082. Knip het gestempelde label uit en mat dit nog even op lilakleurig cardstock alvorens je het met 3D kit op je drieluik plakt.


En dit zijn de nieuwe Noor! Design cadeautjesstansjes. Deze komen pas in Maart maar ik kon het niet laten om ze toch te gebruiken op dit drieluikje. Toepasselijker kon bijna niet!


Ik heb de cadeautjes achter de Noor! Design grasrand geplakt. Deze grasrand stanst niet alleen, maar embost ook waardoor je de geemboste delen lichtjes op kunt schuren.


En nog even de gebruikte materialen:


Ik ben de deur uit, spreek jullie later…doei!