zondag 30 november 2014

Noor! Design Challenge

Goedemorgen lieve lezers,

Wat zijn we blij dat we de Noor! Design Challenge gestart zijn want jullie doen allemaal zo enthousiast mee. Later deze week komt de uitslag van de challenge met de trapjeskaart online en laten we ook alle creaties van alle deelnemers hier zien op ons blog. 

Dus ook deze maand hebben we weer een leuke challenge bedacht. Deze keer is dat een patroon van een lantaarn. Het idee komt weer van Miranda Bouhof.



Het formaat van dit patroon: hoogte 240 x 305 mm (past dus op een scrapvel)
Maak dit patroon 2 x. 

En dit is mijn bijdrage geworden van de lantaarn:


Ik heb als basis ijsblauw cardstock genomen en designpapier uit het Noor! Design Winter Wonderland papierblokje.


Het vintage plaatje met de uil komt van een vel van HobbyVoordelig en past qua kleur weer precies bij het blokje Winter Wonderland.


Als bodem heb ik gewoon een rond plankje MDF genomen en dit beplakt met tilantia en andere frutsels. En rondom het plankje heb ik ook weer bolletjeslint geplakt.


De bovenzijde van de lantaarn heb ik beplakt met bolletjeslint met daaronder de icicles rand.

Je kunt meedoen met onze challenge tot 29 december 2014 door een foto van je creatie inclusief je naam te emailen naar: 
info@noortje-design.nl
(alle inzendingen worden na 29 december getoond hier op ons blog)

You can join our challenge till the 29th of December 2014 by sending a picture from your creation including your name by email to: 
info@noortje-design.nl


Voor diegenen die in het bezit zijn van een Silhouette Cameo, in deze Facebook groep kun je het patroon als studio bestand downloaden:



En natuurlijk hebben we aan deze challenge ook weer een leuke prijs verbonden. We kiezen na 29 december met random de winnaar (wel zo eerlijk, dan maakt iedereen evenveel kans) en de winnaar krijgt van ons dit prijzenpakket:



We gaan er weer vanuit dat jullie weer met zijn allen mee gaan doen met onze uitdaging. Heel veel succes!


vrijdag 28 november 2014

Enjoy

Goedemorgen maar weer,

Ik vind het altijd erg leuk om weer een oproepje te doen op Facebook over "wie daagt ons uit". Leuk om jullie te laten kiezen met welk Noor! product jullie graag zien dat wij een creatie maken. 


Deze keer hebben we gehoor gegeven aan de oproep van Gerda van GeWe Hobby om iets te maken met de Noor! Design Silhouette stempel Bicycle. 


We kregen er van Gerda nog specifiek de opmerking bij dat het GEEN kaart met PanPastel mocht zijn. Ik heb er zelf voor gekozen om een stempelafdruk te maken met bruine stempelinkt op papier uit het Noor! Design blok Wood Texture. 


De stempel leent zich natuurlijk perfect voor herenkaartjes, dus ik heb ze gecombineerd met de Noor! Design Gears stansjes. Deze heb ik gestanst uit kaftpapier en bewerkt met frantage embossingpoeder. 


Het label komt ook uit een Noor! Design collectie en hierbij hoort een stempelset met EAN codes met leuke teksten.


Onder de afdruk heb ik nog wat wondgaas en ribbelkarton gebruikt. 


Nou Gerda, ik hoop dat ik jou en de overige lezers van mijn blog heb mogen inspireren met mijn kaartje. De kaart gaat vandaag naar jullie op de post!

 

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



zaterdag 22 november 2014

Dutch Doobadoo SOL

Hallo allemaal,

Helaas kon ik aan de SOL van Dutch Doobadoo van afgelopen vrijdag niet meedoen omdat ik naar een verjaardag moest. Ik was om 21.30 uur weer thuis en toen was het feest nog in volle gang. Jeetje wat een drukte weer... zoveel deelneemsters en wat een gezelligheid!

Ik heb de SOL natuurlijk alsnog gemaakt, en dit is mijn bijdrage geworden:


Ik heb als basis wit en grijs cardstock gebruikt en designpapier uit het Noor! Design blokje Winter Wonderland. Om het doosje heb ik een mooi zwart lint geknoopt.


Op het doosje een toefje gemaakt met zwarte bloemen, Noor! Design blaadjes en wat leuke prutjes bij Doe@Ding uit de winkel. Ik lijm alles met een lijmpistool, dan blijft het zeker goed zitten.


Ook op deze creatie heb ik weer een banner gesneden met een Nederlandse kerstgroet van een Noor! Design stempel. En kijk eens hoe lief die strikjes zijn: die komen uit een nieuw Dutch Paper Art vel van Dutch Doobadoo.


De kaart blijft dus op deze manier staan. In het doosje heb ik een Snicker gedaan, maar je kunt er natuurlijk ook snoepjes of chocolaatjes in doen.


En nog even een close up van de nieuwe wantjes uit de collectie Winter Wishes. Ik heb ze na het embossen even in de mal laten zitten en beinkt met een grijze inkt. Het afdrukje komt uit een stansvel van The Hobby House.


Wil jij hem alsnog maken? Dat kan!
Dit is het boodschappenlijstje:

Dutch Shape Art mal 470.713.100


Cardstock 15x15 cm
Cardstock 15x30 cm
Designpapier 15x15 cm
Designpapier 14,5 x 3,5 cm
Designpapier, 2 strookjes 1,8x20 cm
Kleine snoepjes / chocolaatjes
Lintje van 25 cm lang
Ingekleurd stempelafdrukje
Decoratiemateriaal

En dit zijn de hints:


Hint 1
Ril het grote stuk cardstock op 1 cm, 3 cm, 7 cm, 9 cm, 15 cm en 22,5 cm.

Hint 2
Vouw de ril lijnen en maak een doosje van 2 cm hoog en 4 cm breed. Het eerste stukje van 15 cm is de plakrand waar je het doosje tegenaan dicht plakt. Gebruik niet te breed tape. Laat de vouwrand een stukje vrij zodat daar iets kan worden tussen geklemd. Je hebt nu een doosje met een lange flap eraan. De korte kanten van het doosje zijn open.

Hint 3
Teken uit het stuk cardstock 15 x 15 cm de grootste maat mal en knip deze uit, doe dit een maat kleiner dan het designpapier.

Hint 4
Vul het doosje met lekkers. Plak de 2 smalle strookjes rondom op de zijkanten van het doosje overlappend ook op de open zijkanten. Zo sluit je ze dicht. Eventueel even een stukje weg knippen als je en stukje overhoud. Knoop een lintje om het doosje en maak een strik bovenaan.

Hint 5
De flap cardstock die je overhoud vouw je op de ril lijn naar voren. Plak daar het cardstock frame op wat je met de Dutch Doobadoo mal gemaakt hebt. Deze blijft nu staan als je hem tussen het randje van het doosje klemt als een soort easelkaart.

Hint 6
Bekleed het cardstock frame met het frame designpapier. Knip het deel waar je het cardstock frame hebt opgeplakt gelijk met de onderkant van het frame zodat het er netjes uit ziet.

Hint 7
Plak je afdrukje op het designpapier op het frame naar eigen smaak en idee. En versier veder je kaart. Let er op dat je het staande frame niet te vol te plakt want dan word het te zwaar en kan hij niet meer staan.

Heel veel plezier met het maken van de Scrap Online en tot de volgende SOL. Deze staat gepland op woensdag 10 december om 20.00 uur dus noteer deze datum vast in je agenda!


 
 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



vrijdag 21 november 2014

Pepernoten

Jippie, bij ons is opa piet ook geweest vannacht!! :)
Hij heeft zowel voor mij als voor Noor een leuk kadootje achtergelaten.
Is het niet fantastisch om te zien dat opa piet ook gewoon de Noor! Design sinterklaas stempel gebruikt om zijn kadootjes te maken?


De Noor! Design stempelset voor Sinterklaas is nog steeds verkrijgbaar in de Noor! Design webshop:


En ik denk dat opa piet vindt dat we wel heel braaf zijn geweest anders plakt hij toch geen hartje op het zakje met pepernoten? Deze mal komt uit de nieuwe Noor! Design collectie Sending Love.


Dit alles gaan wij vanavond eens lekker oppeuzelen. Dankjewel opa Piet!

 

 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:



woensdag 19 november 2014

Shabby Chic papierblok

Hallo allemaal,

Het blijft ook voor ons Noor meisjes altijd weer een feestje wanneer er weer nieuwe artikelen uitkomen. Ik ben meteen aan de slag gegaan met het nieuwe Noor! Design papierblok Shabby Chic.


Ik ben helemaal in mijn sas met deze kleurtjes!
Ik heb het blok speciaal weer op formaat 15 x 30 cm gemaakt, omdat we tegenwoordig toch vaak wat grotere kaarten maken. Deze kaart is bijvoorbeeld 18 x 13 cm dus dan past je designpapier er ook gewoon op uit dit blokje. 


Het vintageplaatje is weer van HobbyVoordelig. Het cardstock wat ik gebruikt heb is ColorCore omdat je dit zo lekker op kunt schuren langs de randjes.  


Bij het meisje in badpak vond ik een button stempel met een vakantietekst wel gepast. Achter het stempeltje heb ik een scallop cirkel gestanst, ook uit het designpapier Shabby Chic. En daarachter weer wat Noor blaadjes en swirls. 


Deze losse vlinder blijft ook 1 van mijn favorieten! Deze losse vlinder komt uit de collectie Vintage Flourishes. Deze worden met foam geleverd en snijden daardoor extra gemakkelijk.

Ik hoop dat jullie het nieuwe papierblok weer leuk vinden. Ik wens iedereen er weer veel freubelplezier mee!

 
 De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop: