zondag 15 juni 2014

Dutch Doobadoo bloghop

Vorig jaar September zijn we gestart met ons merk Dutch Doobadoo. En een van de eerste artikelen die we toen op de markt gebracht hebben was deze MDF Envelopmal. Velen van jullie zullen hem waarschijnlijk niet eens kennen. Daarom lichten we hem bij Dutch Doobadoo eens even uit!


Alle meiden van ons Dutch Doobadoo Design Team hebben iets leuks gemaakt met deze mal. En we hebben er ook een bloghop aan verbonden. Hop de komende 3 dagen langs al onze blogs, laat overal een reactie achter en je maakt kans op een leuk pakket met Dutch Doobadoo artikelen.

De bloghop start hier:


Ik wil jullie graag stap voor stap laten zien hoe deze mal werkt:


Leg de mal op dubbelzijdig designpapier en trek deze na met een potlood.


Knip de mal uit langs de getekende lijnen.


Leg je geknipte envelop op een zachte mat, leg hier de mal weer bovenop. Zet een rilpen in de rillijnen en trek deze na.


Vouw je envelop in elkaar.


Beinkt de randjes met een dauber en distress inkt.


Ik heb de envelop gebruikt om een uitnodiging van te maken. De tekst komt van een Dutch Label Art vel van Dutch Doobadoo. De Magnolia heb ik verwerkt op een blauwe Noor! Design mal.


Ook de kadootjesmallen mogen natuurlijk niet ontbreken op een uitnodigingskaart. Ik heb deze 1 x gestanst uit ColorCore cardstock in zandkleur en deze wat opgeschuurd. Het tweede kadootje is gestanst uit kraft papier en de geemboste delen heb ik beinkt met distress inkt.


En apart van de envelop heb ik ook nog deze uitnodigingskaart gemaakt. De tekst komt van een Noor! Design stempel "ik geef een feestje".


En zo kun je de uitnodigingskaart in de passende envelop steken.


Ik hoop dat jullie allemaal gezellig met ons meehoppen en dat we jullie weer hebben mogen inspireren met deze Dutch Envelope Art mal.










zondag 8 juni 2014

Liefs voor Vaderdag

Volgende week zondag is het alweer vaderdag. Ik denk dat de meeste papa's van Nederland het toch ook wel leuk vinden om een zelfgemaakt cadeautje te krijgen. Daarom heb ik vandaag wat inspiratie voor jullie. Ik heb een poos geleden dit MDF Fotolijstje met de tekst "liefs" mogen ontwerpen voor Let's Get Bizzee.


Ik heb het fotolijstje eerst wit gemaakt met gesso en er een zwart wit foto van Noor en mij bijgekocht.


Op MDF kun je prima werken met de Dutch Mask Art stencils van Dutch Doobadoo. Ik heb dit keer gekozen voor dit model met bloemen:


Leg het stencil op de hoekjes van je MDF fotolijst en zet het design op de hoeken met Liquitex structuurpasta. Ik heb de dikke variant pasta want ik vind persoonlijk dat die meer reliëf geeft.



In Augustus komt er een mooie nieuwe serie PanPastels uit in Parelmoer kleurtjes. Wij bofkonten, mochten als Colourstock Design Team deze kleurtjes al uitproberen. Ik heb mijn structuurpasta, nadat deze droog was, op kleur gemaakt met de 29535 Pearl Red.


Verder kun je op een Mixed Media project vrijwel alles gebruiken wat je nog in je kasten hebt liggen: bloemen, swirls, knoopjes, chipboard figuren enz. Lijmpistool aan en plakken maar!


Ik werk vaak al op kleur met de bloemen maar ik heb ze nadat ik klaar was toch nog allemaal een beetje wit gemaakt met gesso. Als dit droog is kun je dit alles ook weer een kleurtje geven met PanPastel zodat alles een mooi geheel wordt.

Nog een fijne zondagavond gewenst en een zonnige 2e pinksterdag morgen!



maandag 2 juni 2014

Noor en mama

Nieuw deze maand bij Dutch Doobadoo is o.a. het MDF palet. Ik was geïnspireerd om dit model te ontwerpen voor Dutch Doobadoo omdat ik al helemaal in mijn hoofd had hoe je dit kon gaan pimpen in mixed media stijl. Ik kon dan ook niet wachten tot ik hem in mijn handen had.


Ik heb eerst het palet wit gemaakt met gesso. Mocht je net als ik weinig geduld hebben dan leg je gewoon je heattool naast je. Kun je alles direct droog blazen en meteen door.

 

Vervolgens heb ik met structuurpasta en een mask stencil traanplaat van Dutch Doobadoo hier en daar wat hoekjes aangezet.


Er zijn zoveel leuke potjes en flesjes van diverse merken waarmee je je project op kleur kunt maken maar ik heb het vandaag gewoon gedaan met een bruine tint PanPastel. Breng wat PanPastel gaan op je spons en ga hiermee over je structuurpasta. Ook de klei is aangezet met PanPastel.


Dan zijn er verder deze maand weer 2 nieuwe vellen Dutch Softboard Art uitgekomen bij Dutch Doobadoo: 1 met dakpannetjes (hier gebruikt) en ook nog 1 met steentjes. Scheur hier eenvoudigweg een stukje vanaf en plak het met een lijmpistool op je project. Je kunt de kleur zo laten maar ik heb ervoor gekozen om ook het softboard wit te maken met gesso.


Veel mixed media canvassen worden helemaal "dicht" geschilderd met gesso. Ik persoonlijk houd van wat meer subtieler en breng alleen hier en daar wat likjes gesso aan om alles toch een geheel te laten worden.


Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren met dit project. De MDF palletjes liggen sinds vorige week alweer in de winkels!



zondag 1 juni 2014

Love is the Flower...

Vandaag heb ik een schuine easelkaart voor jullie. Het model is erg leuk om te maken. Neem een stuk kraftpapier van 15 x 30 cm, vouw dit dubbel. Vervolgens vouw je de helft nog een keer dwarsover en je kaartmodel is klaar.


Het stempelafdrukje is van Hanglar Stanglar. Ik heb op deze kaart gekozen voor designpapier uit mijn nieuwe Noor! Design blokje 6011/0039 Vintage Textures. 


Op de kaart heb ik ook gewerkt met de Noor! Design stempelset Blossom 6410/0311. Ik heb deze gestempeld met Memento inkt in de kleur Bamboo Leaves, deze past prima bij het designpapier. 


Ik heb de bloesemrand gestempeld en vervolgens uitgeknipt en verhoogd met 3D Kit op mijn kaart geplakt. Op de stempelset zitten ook mooie teksten die ik er ook bij gebruikt heb.


De tekst "Love is the flower..." komt ook uit dezelfde stempelset. Ik heb deze geplakt in de blauwe Noor! Design mal 6002/0356. Onder de tekst heb ik ook nog wat bloemen uit de stempelset gestempeld en uitgeknipt opgeplakt. 


Van die rechthoekige mal is in dezelfde stijl ook een randmal 6002/0357. Deze heb ik op de onderzijde van de easelkaart gebruikt. Als je het midden van de randmal een beetje omhoog vouwt kan daar je easel achter blijven hangen.


Ik wens iedereen nog een fijne zondag. Hier gaat de barbecue aan!